Tilbud på dine pensioner - nemt og hurtigt

Det vil en alderspension betyde for dig

Alderspension
Skrevet 6. maj 2017

Der er mange fordele ved at have en alderspension. Først og fremmest er det, at du ikke bliver trukket i din folkepension, når du får den udbetalt. Når du får ratepension eller livrente udbetalt, vil du blive modregnet i din folkepension. Alderspensionen kan altså gøre, at du får lidt flere penge mellem hænderne. Du kan sagtens have både en alderspension og en ratepension, men det er altså kun ratepensionen, der bliver modregnet i din folkepension. Læs mere om alderspension her.

Det er den største og den vigtigste fordel ved alderspension. Derudover er der også en række andre fordele, som vi kommer ind på her. Lige som med alt andet her i livet, er der selvfølgelig også nogle ulemper.

En anden stor fordel ved alderspensionen er, at du ikke skal betale så meget i skat af det afkast, du får på den, som hvis du investerede pengene selv. Det er derfor en god måde for dig for at betale mindre i skat. Og dermed få flere penge mellem hænderne.

Flyt pensionsordning, når du får nyt job

Når du får et nyt job, er det altid en god ide, at du ser din pension efter i sømmene. Det kan være, at du er overgået til en ny pensionsordning. Måske vil du gerne have skruet ordningen sammen på en anden måde, så er det en god ide at sige det fra start af. Det kan også være, at du gerne vil flytte din pensionsopsparing et andet sted hen. Så kan et jobskifte være et godt springbræt til at gøre det. Læs mere om firmapensionsordninger, og hvordan du kan flytte din pension her.

Fordele og ulemper ved alderspension

For at starte med ulemperne i forhold til alderspension så er der to ulemper ved det. Den første er, at du kun kan indbetale 29.000 kroner om året. Hvis du har mulighed for at spare mere op, skal du altså også have en anden pensionsordning, hvor du sparer op. Det kan være en ratepension, livrente eller lignende. Det er altid en god ide at spare så mange penge som muligt op til din pension. Det kan være svært at vide, hvor meget du kan få i folkepension, når det er din tur til at blive pensioneret.

Den anden ulempe er, at du ikke kan trække beløbet fra i skat. Med mange andre typer af pensioner kan du sagtens trække pengene fra i skat det år, du indbetaler dem. Det kan du ikke med en alderspension.

Den store fordel ved en alderspension er, at du kan vælge, om du vil have hele beløbet på en gang, eller om du vil have det udbetalt i rater henover en længere periode. Det er derfor en meget fleksibel løsning. Hvis du ønsker at købe et hus, når du bliver pensioneret, kan det derfor være smart, at du får alle pengene udbetalt på en gang. Du kan få alle pengene udbetalt på en gang, når du har nået pensionsalderen. Også selvom du stadig er i arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *