Tilbud på dine pensioner - nemt og hurtigt

De 4 testamenter

Skrevet 28. november 2015

Notar-testamentet

Notar-testamentet er det stærkeste testamente, man kan få lavet. Når det er skrevet- a en selv eller ens advokat – skal både testamentet og den der testamenterer (testatoren) forbi en notar i byretten, der kontrollerer om det er den rigtige person, skriver under, om personen er ved sine fulde fem, og om testatoren er klar over , at det er et testamente, man opretter. Herefter  bliver en kopi af notartestamentet gemt i retten.

Kopien har derefter samme gyldighed som originalen. Hvis nogen senere mener, at notar-testamentet er ugyldig, så skal den, der mener dette, bevise ugyldigheden af testamentet. Det koster mellem 4.000 og 8.000 kr. at få lavet et notar-testamente. Prisen afhænger af advokatens arbejdsbyrde.

 

Vidnetestamente

Kræver at testatoren underskriver testamentet under overværelse af 2 vidner, der ligeledes underskriver testamentet. Vidnerne skal samtidig attestere, at testatoren er ved sine fulde fem. I modsætning til notar-testamentet er den der skal arve, der skal bevise testamentets gyldighed hvis der sås tvivl om gyldigheden

 

Nødtestamentet

Et nødtestamente kan gives mundtligt, sms’es, skrives på bagsiden af e kuvert eller noget helt fjerde, men for at være gyldigt, skal testatoren befinde sig i en nødsituation.

 

Det formløse indbotestamente

Dette handler udelukkende om fordelingen af indboet, hvor testatoren på et stykke papir beskriver, hvem der skal arve porcelænet, og hvem guldsmykkerne skal gå til. Testatoren kan godt udtrykke ønske om, hvem der skal have formuen i banken, men hvis der er bare en af de efterladte, der modsiger sig dette ønske, træder arveloven i kraft

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *